WECB16~1.JPG

Residential Interior and Landscape Design

Located at the peak of the hill, in the prestigious suburb Hawthorne, with spectacular 360 degree views of Brisbane, including an undisrupted view of the river and CBD. The client, who has resided in the 4 storey home for a decade, engaged Cg Design Studio to undertake an extensive renovation of the interior and exterior.

This process included reconfiguring interior spaces, reimaging the once subdued and heavy dwelling, into a light, luxurious and chic home with the atmosphere of an exclusive hotel. The Cg team expanded upon the subtle curves in the architecture to soften the existing hard lines, expressed in details such as the statement brass kitchen island bench, tiled ensuite shower ceiling, as well as curved bulkheads and staircase plinths.

A seamless connection of all levels was key, the design of the staircase and corridors possess strong unity. The design, driven by concepts such as ribbon-like nature of the staircase balustrade and the repetition of battens to line the hallways of each floor and adjacent to a plaster-effect that heroes the expansive blade wall. Tropical foliage spill purposefully from garden beds and planters, giving the home the notion of a lush and calming retreat, despite the proximity to the vibrant heart of Brisbane.

 

Interior & Landscape Design - Cg Design Studio
Plant Selection - Sidonie Carpenter
Photography - Hannah Peuchmarin

COMMIN~1.JPG

Contact

CG Design Studio

110 Pateena Street,
Stafford, Brisbane 4053

 

Mon to Fri – 9am to 5pm